Vesti iz trgovine

Stop shop Austrijski Immofinanz kupio je pet maloprodajnih parkova u Sloveniji i Hrvatskoj.

Tačnije tri centra u Sloveniji u gradovima: Krškom, Ptuju i Mariboru, i dva centra u Hrvatskoj: Valpovu i Osijeku. U kupovini pet maloprodajnih parkova po ukupnoj ceni od skoro 50 miliona evra, posredovala je beogradska kancelarija američkog savetnika za nekretnine, CBRE, koja je uspešno savetovala austrijskog prodavca MID Group. Ovoj akviziciji prethodila je ona u kojoj je Immofinanz od domaćeg MPC-a kupio tri maloprodajna parka, u Subotici, Borči i Smederevu.

Proces prodaje maloprodajnog portfolija austrijske MID grupe u Hrvatskoj i Sloveniji, u kojem je pregovore vodio CBRE, započet je sredinom ove godine.
„Ovaj dogovor predstavlja samo još jedan pokazatelj povećanog interesovanja investitora za region i ponosni smo što smo savetovali MID u ovom fundamentalnom prekograničnom sporazumu. Kada je reč o regionu, Slovenija i Hrvatska su dva najistaknutija tržišta jugoistočne Evrope na kojima CBRE vodi poslovanje. U poslednjih 12 meseci, povećanoj investicionoj aktivnosti posebno je svedočila Slovenija, dok na oba tržišta očekujemo više zaključenih ugovora u četvrtom kvartalu ove i prvom kvartalu naredne godine.“ - rekao je Uroš Grujić iz CBRE-a.

Kupovinom objekata u Sloveniji i Hrvatskoj, Immofinanz želi da ojača poziciju na tržištu maloprodaje u jugoistočnoj Evropi. Prodavac maloprodajnih parkova u ove dve zemlje regiona, austrijski MID Group, svoje aktivnosti u oblasti nekretnina razvio je širom Slovenije, Hrvatske, Italije, Slovačke i Mađarske.