Vesti iz trgovine

InterexGrupa Emona vraća brend Interex na Balkan, ali ne odustaje ni od francuskih proizvoda kompanije u čijem su se vlasništvu nalazili hipermarketi francuskog giganta.

Kompanija Emona SH.P.K. iz Vučitrna koja je krajem prošle godine preuzela hipermarkete Interexa na Kosovu rebrendirala je svoje objekte u nekadašnji francuski brend, ali i nastavila širenje maloprodajne mreže otvaranjem novih hipermarketa. U toku je izgradnja novog, 21. po redu hipermarketa Interex u Gnjilanu koji će se prostirati na 4.000 kvadratnih metara. Emona je nastavila da uvozi proizvode Intermarche-a, pa se na policama Interexa na Kosovu mogu pronaći brendovi francuskog giganta kao što su Netto, Top Budget, Labell...i mnogi drugi. Interex trenutno na Kosovu obeležava 14. godina rada, a tim povodom organizovana su brojna akcijska sniženja.

Emona je kompaniju CDI - Interex Hipermarket preuzela 18. oktobra 2017. godine, a detalji akvizicije nisu bili poznati. Emona je preuzimanjem Interexove mreže hipermarketa postala najveći maloprodajni lanac na Kosovu.

Intermarche se nakon povlačenja iz Rumunije, Srbije i Bosne i Hercegovine fokusirao na tržišta Francuske, Poljske, Portugala i Belgije u kojima poseduje više od 2.400 objekata. Francuska kompanija osnovana je 1973. godine kao Grupa trgovačkih musketara, a 2000. godine formirani su savezi za distribuciju svojih proizvoda kako bi povećala svoje aktivnosti na međunarodnom planu. Hipermarkete Interexa u Srbiji preuzela je kompanija Aman, koja je objekte rebrendirala u Aman Plus market store. Objekte Interexa u Bosni preuzeo je Bingo, dok je u Rumuniji preuzeta maloprodajna mreža od strane više kompanija. Na mestu objekta Interexa u Konstanci otvoren je Lidlov diskont market novijeg koncepta.