Vesti iz trgovine

Imlek logoMlekara Imlek je najavila da će od ponedeljka, 15. decembra, sniziti cene mleka za osam do 12 odsto, kao i cene maslaca za 12 odsto.
Do sniženja cena dolazi zbog trenutne situacije i globalne ekonomske krize, kažu u Imleku. Sniženje cena je trajno, odnosno nije akcija pred novogodišnje praznike, rekao je generalni direktor Imleka Slobodan Petrović i precizirao da će cena litra pasterizovanog mlijeka sa 2,8 odsto mlečne masti, koje ta mlekara doprema trgovinama, biti smanjena sa 53,50 dinara na 48,15 dinara.

Veleprodajna cena litra dugotrajnog, odnosno sterilizovanog mleka sa 2,8 procenata mlečne masti, koje sada košta 65 dinara, biće 59,90 dinara, kazao je Petrović. Prema njegovim rečima, nova cena pakovanja od 125 grama maslaca, koje sada košta 60,3 dinara, biće 53 dinara.

Petrović je kazao da su se na sniženje cena odlučili zbog trenutne situacije u kojoj se zemlja i stanovništvo nalaze i globalne ekonomske krize, kako bi se olakšalo potrošačima.

On je istakao da će Imlek, koji pokriva oko 40 odsto tržišta Srbije mlekom i mlečnim proizvodima, u narednom periodu poslovati tako da za proizvode čija je cena snižena pokriju samo osnovne troškove proizvodnje.

 

Izvor: B92