Vesti iz trgovine

Najavljeno otvaranje još četiri nova Tempo hipermarketaDelta Maxi ima ambiciozne planove za narednu godinu. Uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, promet u lancu trgovinskih objekata ove godine je za čak 38 odsto veći nego lane, a broj kupovina je porastao za devet odsto - izjavio je Rajko Mandić, direktor "Delta Maksi" Srbija, povodom proslave osme godišnjice poslovanja ove trgovinske kuće.

Od otvaranja prve radnje u novobeogradskom Bloku 63 prošlo je tačno osam godina. Za to vreme broj modernih marketa narastao je na 310 prodajnih objekata. Do kraja godine u Srbiji će biti otvoreno još šest trgovina sa znakom "Maksija".

"Pored Srbije poslujemo još na šest tržišta - u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Ukrajini, Belorusiji i Albaniji", rekao je u petak Mandić.
"Nastavljamo ekspanziju jer je naš cilj da na svim tim tržištima budemo broj jedan". Direktor Mandić najavio je otvaranje još četiri "Tempo centra", u Užicu, Kraljevu, Vrnjačkoj Banji i Čačku.
"Ove godine smo otvorili 51 prodajni objekat", kaže Mandić. "Od toga 17 trgovina su novi supermarketi, a 34 je renovirano. Bez obzira na krizu poslovanje nam je veoma uspešno, čak smo nadmašili plan za ovu godinu".
Kompanija "Delta maksi" zapošljava 10.000 trgovaca, koji prema obećanju generalnog direktora ne treba da strepe za svoja radna mesta. Naprotiv, direktor Mandić kaže da će širenje maloprodajne mreže zahtevati i otvaranje novih radnih mesta.

Izvor: Novosti