Vesti iz trgovine

DecathlonTrgovac sportske opreme Decathlon planira da napravi snažnu ekspanziju u našem regionu, ali i da zvanično uđe na srpsko tržište.

Decathlon planira da samo u Rumuniji narednih godina otvori do 30 novih prodavnica i time premaši broj od 50 lokacija na kojima bi poslovao. Alex Domsa, menadžer ekspanzije u kompaniji Decathlon je izjavio da u Bukureštu posluju na četiri lokacije, kao i da se nada da će sledeće otvaranje novog maloprodajnog objekta biti upravo u glavnom gradu Rumunije. Kao moguća lokacija za otvaranje nove prodavnice spominje se i Veranda mall u Bistrici koja broji više od 70.000 stanovnika.

Francuska kompanija planira da uskoro uđe i na tržište Srbije, a pored lokacije koja je i zvanično najavljena u Beogradu, prodavnicu poznatog svetskog brenda mogao bi da dobije i Novi Sad.

Decathlon je osnovan u Francuskoj 1976. godine. Trenutno posluje u više od 40 zemalja sveta sa 1350 prodavnica, a godišnji promet iznosi blizu 13 milijardi. Pored Rumunije, trgovac je u našem okruženju prisutan i u Mađarskoj, Bugarskoj i Hrvatskoj u kojoj posluje sa pet prodavnica (dve u Zagrebu). U svojoj ponudi Decathlon nudi opremu za više od 70 sportova.