Vesti iz trgovine

Burger KingJedan od najpoznatijih svetskih lanaca restorana brze hrane Burger King ušao je na nova tržišta i najavio dalja širenja prodajne mreže u još nekoliko evropskih država.

Lanac restorana Burger King i zvanično je otpočeo svoje poslovanje u Grčkoj u kojoj je otvorio prvi restoran na tom tržištu koji se nalazi na aerodromu na Rodosu. Kompanije SSP i Fraport preuzele su ekskluzivnu licencu Burger King i najavile ekspanziju u Grčkoj kroz zajednički nastup. Generalni direktor komercijalnih i poslovnih razvoja u kompaniji Fraport, Džordž Vilos, izjavio je da Burger King posluje u više od 80 zemalja širom sveta i da veruje u veliki uspeh prvog restorana na grčkom tržištu. Iz sedišta kompanije SSP za Istočnu Evropu i Bliski Istok najavili su otvaranje velikog broja restorana, kao i da će uskoro pokriti i druge aerodrome u Grčkoj. Kompanija SSP poseduje i licencu za dve Starbucks kafeterije koje se nalaze na aerodromima u Grčkoj. Podsetimo, lanac Starbucks uskoro ulazi i na tržište Srbije u kojoj se do kraja godine u saradnji sa kompanijom AmRest planira otvaranje prvog objekta.

U proteklih nekoliko godina lanac Burger King ušao je u Italiju, Poljsku i Rumuniju kroz investicioni plan koji predviđa otvaranje više od 10.000 novih radnih mesta. Burger King danas posluje u više od 80 zemalja širom sveta, zapošljava oko 35.000 radnika, a kroz 14.000 restorana usluži više od 11 miliona gostiju širom sveta.