Lidl potvrdio: Planira se otvaranje city prodavnica u Srbiji

Lidl City

Nemački maloprodajni lanac Lidl planira da na srpskom tržištu otvara i city prodavnice koje su smeštene u centru gradskih zona, potvrđeno je iz sedišta kompanije u Srbiji portalu Retail Serbia.

"Kompanija Lidl Srbija se priprema za ulazak na tržište Srbije sa prodavnicama standardne površine, koja uključuje parking prostor i sa istim asortimanom, bilo da je u pitanju gradska ili druga lokacija. Prema strategiji ekspanzije centar gradskih zona jednako nam je atraktivan kao i lokacije van grada, jer želimo da što više potrošača u Srbiji obradujemo našom ponudom i najboljim odnosom kvaliteta i cene", navode iz kompanije Lidl Srbija. Lidl će svoje prve prodavnice u Srbiji otvoriti do kraja 2018. godine, istovremenim otvaranjem između 10 i 20 prodavnica, dodali su iz Lidla.

Lidl city - koncept prodavnice nalaze se u centru grada i koriste postojeće zgrade i objekte. Prateći zahteve tržišta i želje kupaca u asortimanu city prodavnica Lidl nudi širok asortiman sveže robe, gotovih i polugotovih jela uz njihovu atraktivnu prezentaciju. Prodavnice pod city konceptom prostiru se na nešto manjim prodajnim površinama od 600 i više kvadrata.

Lidl je u Srbiji registrovao kompaniju krajem 2010. godine, nakon čega kreće ekspanzija i kupovina zemljišta u nekoliko gradova u Srbiji. Krajem 2015. Lidl je otpočeo izgradnju prvog diskont marketa koji se nalazi u Smederevu. Lidl je deo Schwarz Grupe i posluje sa više od 10.000 prodavnica.