Vesti iz trgovine

Delta HoldingKompanija Delta Holding planira da do kraja tekuće godine otvori šoping mol u Varni, dok je za prvi kvartal 2019. planirano i otvaranje najvećeg šoping mola u Republici Srpskoj i BiH.

Kako je saopšteno iz Delte, projekat Delta Planet Varna je pri kraju i otvaranje šoping mola je predviđeno za poslednji kvartal. Šoping mol će imati 160 lokala različite namene i dovešće nove, ekskluzivne brendove od kojih će se neki po prvi put predstaviti Varni i tržištu Bugarske. Bioskop sa 12 sala i najsavremenijom tehnologijom biće prvi 4DX u Varni, drugom po veličini gradu u Bugarskoj i najznačajnijem turističkom centru ove zemlje, koji godišnje ugosti više od milion turista. Ukupna površina centra je 110.000m2 od čega je za izdavanje 40.000m2. Vrednost investicije iznosi 120 miliona evra.

Kompanija Delta planira da u prvom kvartalu 2019. godine otvori i najveći šoping mol u Republici Srpskoj i BiH. Konstrukcija objekta je skoro u potpunosti završena. U punom intezitetu su radovi na postavljanju krovnog pokrivača i fasade, a već od jeseni prvi zakupci će početi radove na enterijeru svojih lokala. Šoping mol u Banja Luci zauzima površinu od oko 64.000m2, od čega je polovina tog prostora za izdavanje. Centar će ponuditi više od 100 radnji poznatih brendova, a neki od njih će se po prvi put pojaviti na ovom tržištu. U sastavu će imati i najveći bioskop sa 6 bioskopskih sala, supermarket, deo sa restoranima i oko 1000 parking mesta. Sa celokupnim sadržajem, ovaj projekat će predstavljati mesto za druženje i zabavu cele porodice. Vrednost investicije je 70 miliona evra.

Delta Holding je objavila i rezultate poslovanja. U prvih šest meseci prihodi su iznosili 30,1 milijardu dinara, a EBITDA 2,6 milijardi dinara. Najveći udeo ostvarili su Delta Agrar 47% i Delta Distribucija 32%. U budžet Republike Srbije uplaćeno je 5,4 milijardi dinara. Kako je i ranije saopšteno, kompanija Danubius koja posluje u sastavu Delte ove godine obeležava 100 godina poslovanja, a planirane investicije u modernizaciju proizvodnje iznose više od dva miliona evra.

Delta Real Estate aktivno radi na novim projektima. Pored otvaranja šoping molova u Varni i Banja Luci, kompanija planira da krene u realizaciju Delta Planet mola na Autokomandi i Delta Centra u bloku 19. Delta DMD je obnovila ugovor sa Diaegeom i Ferrerom, ali i potpisala ugovor sa GSK. Delta transportni sistem beleži rast prihoda za 17%, koliko beleži i Delta Auto.