Vesti iz trgovine

MinisoJapanski maloprodajni lanac Miniso planira da do 2020. godine bude prisutan na ukupno 6000 lokacija. U fokusu ekspanzije nalazi se i Srbija u kojoj je nedavno otvorena prva prodavnica.

Kompanija Miniso planira da do 2020. godine bude prisutna na ukupno 6000 lokacija širom sveta, kao i da u Srbiji u kojoj je nedavno otpočela poslovanje otvori više desetina objekata. Kako je navedeno na ceremoniji koja je upriličena povodom dolaska na tržište Srbije, Miniso je najavio da je nakon detaljnih analiza doneta odluka da se uđe na tržište Srbije koja će predstavljati centar za svoju jedinstvenu geografsku lokaciju. "To znači da saradnja kompanije Miniso i Srbije ne samo da donosi kvalitetne, kreativne i niske cene proizvoda, već je i značajan korak da se Miniso proširi na evropsko tržište", ističu iz kompanije. Miniso će prilagođavati svoje razvojne strategije sa aktuelnom situacijom u zemlji, želeći da poboljša kvalitet života pružanjem proizvoda visokog kvaliteta, kreativnosti i niske cene lokalnim potrošačima.

Miniso je najavio da će u Srbiji u narednom periodu otvoriti više desetina maloprodajnih objekata. Prva prodavnica otvorena je nedavno u Stadion šoping centru u Beogradu, a uskoro se očekuje i otvaranje prodavnice u Zemunu.

Za manje od četiri godine od svog osnivanja, Miniso je zadržao visoku stopu rasta. Važno je napomenuti da je trgovac do sada otvorio tri hiljade prodavnica širom sveta, sa mesečnom stopom rasta od osamdeset do sto novih prodavnica.

U asortimanu Miniso prodavnica nalazi se širok asortiman stvari za uređenje doma, proizvoda za lepotu i zdravlje, modnih dodataka, kancelarijskih stvari, sezonskih proizvoda i digitalnih dodataka.