JUMBO uskoro otvara prvu robnu kuću u Podgorici i planira ekspanziju

Jumbo

Grčki lanac prodavnica za decu i dom Jumbo, saopštio je da je otvorio nove maloprodajne centre, kao i da će do kraja tekuće godine otvoriti i prvu prodavnicu u Crnoj Gori.

Grčki maloprodajni lanac Jumbo i njegov franšizni partner Balfin Grupa, saopštili su da su otvorili objekte na novim lokacijama na Balkanu, kao i da će uskoro i zvanično ući na tržište Crne Gore otvaranjem robne kuće u Podgorici. Kako je saopšteno, nova robna kuća otvorena je u Skadru i prostire se na 2.000 kvadrata prodajnog prostora i nalazi se u centru grada. Otvaranju su prisustvovali predstavnici gradske vlasti i kompanije Jumbo. Investiciona kompanija Balfin Grupa je najavila da će do kraja godine pored ulaska na tržište Crne Gore nastaviti ekspanziju otvaranjem dve nove robne kuće u Bosni i Hercegovini, dve na Kosovu, ali i da će otvoriti nove objekte u Albaniji.

Nezvanično, Jumbo planira da nastavi širenje maloprodajne mreže i na matičnom tržištu Grčke na kome planira novi prodajni centar u Solunu, kao i da je u potrazi za ekskluzivnom lokacijom u strogom centru Atine. Snažan rast grčki lanac prodavnica beleži u Rumuniji i Bugarskoj u kojima se takođe planiraju nove investicije kroz širenje maloprodajne mreže.

Jumbo je na tržištu Srbije prisutan u saradnji sa kompanijom Vero S.A. koja poseduje objekte u Zemun Parku, kao i u sklopu Super Vero hipermarketa na Novom Beogradu, Konjarniku i Voždovcu. Kompanija Vero nosilac je Jumbo franšize i u Makedoniji u kojoj je nedavno otvorila nove prodajne centre. Podsetimo, Vero je najavio da će modernizovati hipermarkete u Beogradu, a počeće sa objektom Super Vero na Novom Beogradu u koji će investirati 3,5 miliona evra.