Francuski Auchan najavio najveće investicije u regionu

Auchan

Francuski trgovački lanac Auchan (Ošan) najavio je nove, velike investicije u našem regionu, što će ga svrstati u sam vrh po obimu investicija u maloprodajnom sektoru.

Francuski lanac Auchan i kompanija GSE trenutno izvode radove na izgradnji najvećeg logističko - ditributivnog centra u Mađarskoj koji će se prostirati na 87.200 kvadrata. Peter Boncser, direktor logističkog projekta Auchan Retail Mađarska je izjavio da novi kompleks predstavlja Auchan-ove aktivnosti u Mađarskoj u kojoj ove godine obeležava 20. godina rada. Objekat će pored kancelarijskog dela na 4.800 kvadrata raspolagati sa 63.000 kvadrata za skladištenje robe široke potrošnje i 20.000 kvadrata za skladištenje zamrznute robe. Budući logistički centar nalaziće se u blizini autoputa M4 i M0 pružajući stratešku koridorsku vezu sa Srbijom, Ukrajinom i Rumunijom.

Auchan je najavio da će do kraja godine otvoriti nekoliko novih supermarketa u više mađarskih gradova. Kompanija trenutno poseduje 19 hipermarketa, 16 benzinskih stanica, jedan supermarket i online prodavnicu. Godišnji promet iznosi više od 350 milijardi forinti uz neto dobit od oko 3,6 milijardi.

Pored Mađarske Auchan je prisutan u našem regionu i u Rumuniji u kojoj beleži rast prodaje i u kojoj je prošle godine najavio širenje maloprodajne mreže i kroz manje formate My Auchan koji se nalaze na OMV stanicama širom Rumunije. U asortimanu My Auchan marketa nalazi se više hiljada artikala, među kojima su i sveži proizvodi.