Vesti iz trgovine

Lidl GrčkaNemački Lidl završava izgradnju modernizovanog i proširenog distributivnog centra u Trikali, ali i najavljuje 100 miliona evra novih investicija u Grčkoj.

Lidl će u gradu Trikala uskoro završiti radove na proširenju i modernizaciji logističko - distributivnog centra u koji je investirano 11,7 miliona evra u radove i nešto više od milion evra u novu opremu za skladištenje robe. Odgovarajući na zahteve potrošača kompanija je povećala kapacitete paleta svežih proizvoda, ribe, mesa, voća i povrća. Novi rashladni sistemi ugrađeni u logističko - distributivnom centru imaju bolju energetsku efikasnost za 15 do 20%, čime se smanjuje emisija CO2, što je u skladu sa politikom kompanije. Potpuno novo skladište omogućuje najviše uslove za rad zaposlenih. Od sada će centar u Trikali pored efikasnijih kapaciteta za skladištenje, vršiti brži prijem i distribuciju robe.

Lidl je tokom 2016. i 2017. godine investirao oko 100 miliona evra na grčkom tržištu, a u planu za ovu godinu su investicije od dodatnih 100 miliona u izgradnju novih i modernizaciju postojećih objekata. Kompanija trenutno poseduje više od 220 marketa, a u planu je širenje maloprodajne mreže i u centralne gradske delove u kojima do sada nije bila prisutna.

Kompanija Lidl ove godine i zvanično otpočinje svoje poslovanje i na srpskom tržištu u kome će otvoriti prve maloprodajne objekte u Beogradu, Smederevu, Novom Sadu, Subotici, Kragujevcu, Nišu, Boru, Šapcu, Leskovcu i drugim gradovima.