Dve godine nakon preuzimanja Veropoulosa, METRO i dalje pravi snažnu ekspanziju

metro cc greece

Dve godine nakon preuzimanja svih maloprodajnih objekata Veropoulosa u Grčkoj, trgovačka kompanija Metro i dalje pravi snažnu ekspanziju.

Investicioni plan se nastavlja otvaranjem novih i renoviranih My Market supermarketa. U gradu Agrinion, kompanija Metro je proširila svoj maloprodajni brend otvaranjem novog supermarketa koji na 1.300 kvadrata prodajnog prostora nudi širok asortiman artikala sa ugrađenom najsavremenijom tehnologijom. Kupcima je na raspolaganju i više od 40 parking mesta, a kompanija je otvaranjem povećala svoje prisustvo u tom gradu u kome je prisutna sa tri supermarketa i jednim Cash&Carry veleprodajnim centrom. Novi supermarket Metro je svečano otvorio u gradu Janjina. Objekat se prostire na 1.100 kvadrata, a kupcima nudi i 60 praking mesta. Širenje se nastavilo i u gradu Preveza u kojoj je trgovačka Grupa otvorila novi maloprodajni objekat na više od 1.000 kvadrata sa najnovijom opremom za izlaganje i skladištenje robe, a kupcima je ponudio više od 40 parking mesta. Pored novih, Metro je otvorio i šest potpuno modernizovanih supermarketa pod brendom My Market.

Metro Aebe se nalazi u 100% domaćem vlasništvu i preuzimanjem Veropoulosa postala je jedna od najvećih trgovačkih kompanija sa 225 objekata i 10.000 radnika. Prodajom svojih operacija u Grčkoj, Grupa Vero S.A. danas je prisutna u Srbiji i Makedoniji sa Super Vero, Vero i Jumbo objektima, a vlasnik Nikos Veropoulos je nedavno za portal Retail Serbia izjavio da se kompanija za sada neće vratiti na svoje matično tržište i da će joj u fokusu biti tržišta Srbije i Makedonije u kojima beleži rast prodaje.