Vesti iz trgovine

Kort MarketFructa Trade, jedna od vodećih domaćih kompanija na polju proizvodnje, maloprodaje i veleprodaje i u čijem se sastavu nalaze Kort marketi, otvorila je svoj 33. market po redu, na adresi Njegoševa 48 u Banja Luci u naselju Petrićevac.

Super Kort Petrićevac nalazi se u banjalučkom naselju Petrićevac, na mestu nekadašnjeg lokalnog banjalučkog trgovca „Valentino“ kojeg je Fructa Trade nedavno uspešno akvizirala, svečano je otvoren 9.decembra u 11h. Super Kort Petrićevac prostire se na 300 m2 prodajne površine, opremljen je po najsavremenijim maloprodajnim standardima i svakodnevno svojim kupcma nudi sveže voće i povrće, meso i posebne mesne proizvode, specijalne pekarske proizvode iz pekare po uzoru na stare recepte, veliki izbor proizvoda poznatih proizvođača ali i prepoznatljivih proizvoda iz vlastite proizvodnje.

„Izuzetno nam je drago da danas otvaramo naš 33. po redu market, a peti na području banjalučke regije, koja je veoma važna za nas. Kompanija Fructa Trade ima ozbiljne planove za širenje prodajne mreže, radimo puno na unapređenju ponude, usluge i doživljaja kupovine za naše kupce ali i na obezbjeđenju novih radnih mesta. U Super Kortu Petrićevac smo obezbedili posao za 15 radnika, i sa ponosom mogu da kažem da smo prestigli broj od preko 1000 zaposlenih ukupno u kompaniji. Za otvaranje našeg novog marketa na Petrićevcu spremili smo brojne pogodnosti, gratise, promocije za naše kupce. Radimo svaki dan, kao i praznicima i nedeljom, a drago mi je da vidim da su se našem pozivu za otvaranje odazvali brojni građani, a ostale pozivam da nas posete i sami se uvere u prednosti naše ponude“, izjavila je Suzana Pletikosa, marketing menadžer kompanije Fructa Trade.

Kompanija Fructa Trade je osnovana u Derventi 1995. god, i danas se svrstava u jednu od vodećih kompanija u BiH u sektorima proizvodnje, maloprodaje kao i veleprodaje. U poslednjoj dekadi, kompanije je imala jedan od najbržih uspona na teritoriji BiH koji je podeljen u dve poslovne divizije: proizvodni sektor i „KORT“ lanac marketa. Neki od najpoznatijih domaćih brendova se upravo proizvode u pogonima Fructa Trade-a: Tomico, Topingo, RD Kafa, Fruktako, Lider, Tomesko i Flora. Lanac Kort marketa je raširen po skoro svim većim gradovima u zemlji, u svom sastavu ima i tržne centre, a odnedavno posluje i u Srbiji.

Kort Marketi su nedavno obeležili godnu dana rada poslovanja na srpskom tržištu koje su otpočeli otvaranjem prvog supermarketa u Novom Sadu.