Vesti iz trgovine

T Market Litvanska kompanija Maxima, najavila je da će nastaviti širenje maloprodajne mreže u Bugarskoj otvaranjem nekoliko novih diskont marketa.

Maxima Bugarska, deo litvanske trgovačke kompanije Maxima koja poseduje T Market objekte, najavila je ekspanziju u Bugarskoj otvaranjem novih maloprodajnih objekata. Kako se saznaje, Maxima je Komisiji za zaštitu konkurencije u Bugarskoj dostavila plan o širenju mreže diskont marketa na četiri nove lokacije na kojima su se nalazili Penny marketi koji su povučeni sa bugarskog tržišta. Maxima želi da iznajmi trgovačke objekte od kompanije Atanas Plamenov koja poseduje više trgovačkih kompanija i koja je novi vlasnik objekata. Iz Maxime i kompanije Atanas nisu želelei da otkriju o kojim lokacijama je reč, ali se nezvanično saznaje da su u pitanju marketi u Plevenu, Slivenu, Jambolu i Karnobatu. Prodajna površina svih maloprodajnih objekata iznosi oko 1.000 kvadratnih metara.

Ekspanziju na tržištu Bugarske je najavio i najveći makedonski diskonter Kam Market koji planira da otvori više desetina marketa, a trenutno je u fazi otvaranja prvih maloprodaja i zapošljavanja menadžera i prodavaca.