Vesti iz trgovine

Familija marketU Beogradu će sledeće sedmice početi da radi nov lanac supermarketa Familija market u objektima Robnih kuća Beograd, najavila je kompanija Verano.
Prvi supermarket biće otvoren na Dušanovcu u zgradi robne kuće, a nakon toga će biti otvoren i supermarket u Zemunu.

"Osnivač Familija marketa je firma Mirabela. To je strani kapital, dok je kompletno upravljanje Familija marketom povereno kompaniji Verano zbog iskustva na ovom tržištu i poslovnih rezultata", kažu u Verano.


Planirano je da se u prostorijama Robnih kuća Beograd otvori 25 supermarketa Familija marketa površine od 450 do dve hiljade metara kvadratnih i da se u njima zaposli hiljada ljudi.

U Robnim kućama Beograd je rečeno da će do sredine decembra biti otvorene robne kuće na Terazijama, Dušanovcu i u Zemunu, kao i da je planirano da do kraja marta počnu da rade svi objekti lanca Robnih kuća Beograd, a supermarketi u većini objekata do kraja januara 2009. godine.

Supermarket lanca Familija će, između ostalog, biti otvoren i u prostoru Robnih kuća u podzemnom prolazu u Nušićevoj ulici.

Vlasnik Robnih kuća Beograd je kompanija Verano, koja je taj trgovinski lanac kupila krajem 2007. godine, kao stečajnog dužnika, za 360 miliona evra.

Izvor: B92