Vesti iz trgovine

MaxiKompanija Delta Maxi otvoriće do kraja godine dva nova objekta u Tivtu i Budvi, najavljeno je iz preduzeća čiji su predstavnici zadovoljni rezultatima ostvarenim u prvoj godini poslovanja u Crnoj Gori.
Delta Maxi je, prema rečima njenog generalnog direktora, Dragana Filipovića, u nepunih godinu otvorila 16 maloprodajnih objekata i zaposlila preko 500 radnika.

On je dodao da su vodeći crnogorski proizvođači zastupljeni u prodavnicama Delta Maxija u Srbiji, a uskoro će biti plasirani i na tržištima Bosne i Hercegovine, Albanije, Bugarske, Ukrajine i Belorusije. Filipović smatra da Delta Maxi Crna Gora značajno doprinosi rastu izvoza i bruto domaćeg proizvoda (BDP) zemlje, a namerava i da postane najbolji crnogorski poslodavac, koji će svake godine zapošljavati nove radnike.
Ti radnici neće, kako je objasnio, biti zapošljavani samo u oblasti maloprodaje hrane, nego i u drugim segmentima, kao što su osiguranje, distribucija, agrar i mobilna telefonija.
Kompanija Delta, čiji je vlasnik jedan od najbogatijih Srba, Miroslav Mišković, početkom oktobra je u Podgorici otvorila najveći shopping mall u Crnoj Gori.

 

Izvor: Seebiz