Vesti iz trgovine

Ramstore Mall MakedonijaTrgovački lanac Ramstore, koji posluje u sastavu turske MIGROS Grupe, najveće trgovačke grupacije na matičnom tržištu, nastavila je širenje u Makedoniji otvaranjem tri nova maloprodajna objekta.

Kako je saopšteno iz Ramstora, novi supermarket svečano je otvoren u Strumici. Na blizu 1.000 kvadrata prodajnog prostora, kupcima je ponuđen asortiman od 30.000 artikala, pekara i odeljenje bele tehnike. U objektu je zaposleno 30 novih radnika, a kupce će usluživati na šest kasa. Kompanija MIGROS u Makedoniji trenutno poseduje 23 maloprodajna objekta u sedam gradova koji se prostiru na ukupno 21.000 kvadrata. Nešto ranije, ekspanzija širenja prodajne mreže nastavila se i sa otvaranjem maloprodaja manjeg formata. Novi Ramstore Express marketi otvoreni su u Kumanovu i Ohridu.

Podsetimo, MIGROS je bio zainteresovan za otvaranje hipermarketa u Nišu i Beogradu, međutim kompanija je odustala od planova, a da li im je srpsko tržište i dalje u fokusu interesovanja, iz trgovačke kompanije nisu imali odgovor.