Vesti iz trgovine

CBA SlovenijaPoljski investicioni fond Enterprise Investors, nekadašnji vlasnik lanca Profi, preuzeo je trgovački lanac CBA, prenose slovački mediji.

Enterprise Investors, nekadašnji vlasnik rumunskog lanca Profi koji se od početka godine nalazi u vlasništvu Mid Europa, preuzeo je 100% vlasništva nad trgovačkom kompanijom CBA Slovačka, prenose slovački mediji. U sistemu CBA Slovačka posluje sa 310 supermarketa i jedna je od najvećih trgovačkih Grupa nezavisnih trgovaca u toj zemlji. Detalji ugovora o prodaji nisu poznati, ali iz investicionog fonda su najavili da će u širenje prodajne mreže investirati 16 miliona evra. U 2016. godini CBA Slovačka je ostvarila prihod od 160 miliona evra i drugi je trgovac po veličini.

Od 1990. godine, fond Enterprise Investors je u pet trgovačkih lanaca u Centralnoj i Istočnoj Evropi investirao više od 173 miliona evra. Lanac Profi prodat je fondu Mid Europa za 533 miliona evra. Novi vlasnik je nastavio snažnu ekspanziju u Rumuniji otvaranjem 653 marketa pod brendom Profi Loco.