JUMBO preuzeo METRO hipermarket - u planu 20 novih centara i investicije od preko 250 miliona

Jumbo otvaranje

Grčki maloprodajni lanac robnih kuća za decu i dom, Jumbo, planira da proširi svoje poslovanje otvaranjem objekta na mestu nekadašnjeg Real hipermarketa u Rumuniji koji se nalazio u vlasništvu Metro Grupe.

Kako se saznaje, grčki Jumbo planira da otvori veliki prodajni centar na mestu Real hipermarketa u gradu Sučava koji je zajedno sa ostalim u Rumuniji, nemačka Metro Grupa prodala kiparskom fondu Terazone Enterprises Limited. Jumbo u Rumuniji beleži veliki rast prodaje, a kako je i zvanično najavljeno u narednih nekoliko godina kompanija će prodajne centre otvoriti na 17 novih lokacija. Grčki trgovac planira da do juna sledeće godine otvori tri nove prodavnice. Jumbo je i pored velikih mera štednje i pada standarda u Grčkoj zabeležio rast dobiti za oko 8% usled dobrih rezultata u Rumuniji i Bugarskoj. Kompanija planira da u međunarodne operacije investira više od 250 miliona evra.

Jumbo će narednih godina otvoriti dve nove robne kuće u Grčkoj i jednu u Bugarskoj, a širenje prodajne mreže će nastaviti i njegovi franšizni partneri. Jumbo je sa kompanijom Veropoulos nedavno otvorio najveću robnu kuću za decu i dom u sklopu Zemun Parka, dok je Balfin Grupa na Kosovu otvorila četvrtu po redu prodavnicu i prvu u Bosni, a ulazak je planiran i na tržište Crne Gore.