Vesti iz trgovine

Tropic R. SrpskaTrgovački lanac Tropic, otvorio je novi supermarket u Republici Srpskoj, a kako prenose Nezavisne novine, kompanija je poslala ponudu za preuzimanje maloprodajne mreže Mercatora u BiH.  

Kako se navodi u saopštenju, Tropic je novi maloprodajni objekat otvorio u Bosanskoj Krupi na mestu nekadašnje robne kuće Ilma. Na oko 700 kvadratnih metara marketa kupci mogu pronaći širok asortiman prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, a na gastro delu Tropic marketa Bosanska Krupa biće svakodnevno dostupno preko 30 vrsta gotovih jela. Dolaskom Tropic-a obezbeđeno je 38 radnih mesta lokalnoj zajednici. Radno vreme novog marketa je od 07 do 22h i nedeljom od 07.30 do 21.30h. Povodom otvaranja, Tropic je pripremio brojne zabavne sadržaje sa animatorima, akcijske ponude i poklone. 

Kako su prenele Nezavisne novine, kompanija Tropic je poslala ponudu za preuzimanje trgovačkog lanca Mercator BiH. Tropic je sa više od 55 maloprodajnih objekata jedan od najvećih trgovačkih lanaca. Tokom 2013. godine, Tropic je preuzeo maloprodajni lanac mojMarket, a godinu dana kasnije i celokupnu maloprodajnu mrežu u vlasništvu Deleza.