FANTASTIKO otvorio prvi hipermarket van Sofije, u planu investicije od preko 20 miliona

Fantastiko Bugarska

Bugarski trgovački lanac FANTASTIKO, otvorio je prvi hipermarket van Sofije, ali i najavio velike aktivnosti u narednom periodu.

Bugarski lanac FANTASTIKO, saopštio je da je otvorio prvi hipermarket van Sofije u gradu Elin Pelin, koji se prostire na 2.200 kvadrata i na zemljišnoj površini od preko 4.720 kvadrata. Ovo je prva investicija van glavnog grada Bugarske, a iz trgovačke kompanije najavljuju otvaranje novih maloprodajnih jedinica i u ostalim gradovima. U novi hipermarket trgovac je investirao sedam miliona leva ( oko 3,5 miliona evra ) i otvorio 70 novih radnih mesta. Potrošačima je ponuđen širok asortiman svežeg voća i povrća, ribe, kozmetike, dijet program i veliki izbor sokova. U ponudi se nalazi i veliki izbor bele tehnike i malih kućnih aparata. 

Kako je navedeno u saopštenju, FANTASTIKO će do kraja tekuće godine investirati 20 miliona leva, kako u širenje prodajne mreže, tako i u modernizaciju potojeće. 

Podsetimo, za proteklih godinu i po dana u Bugarskoj više ne posluju Penny, Carrefour-Marinopoulos i od nedavno domaći trgovac Pikadili koji je proglasio stečaj. Pored Fantastika, nove velike aktivnosti najavili su LIDL i Kaufland, BILLA, i litvanska Maxima.