Vesti iz trgovine

IKEA toranj SbijaRobna kuća IKEA u Beogradu primiće svoje prve posetioce 10. avgusta u 10. sati. Ovo je jubilarna 400. robna kuća u svetu, a tržište Srbije je novo IKEA tržište u ovoj godini.

Robna kuća u Beogradu nalazi se u Bubanj Potoku, na 14. km od trga Slavija. Objekat preko 30.000 m2 gde će posetioci moći da pronađu inspiraciju za uređenje doma i pun asortiman od oko 9.500 proizvoda. Na raspolaganju će takođe imati restoran sa oko 500 mesta, bistro, prodavnicu švedske hrane, igraonicu za decu i parking sa oko 1200 mesta, kao i punjač za elektomobile u neposrednoj blizini. Robna kuća će biti otvorena svakog dana od 10.00 do 21.00 čas, dok je radno vreme restorana od 09.30 do 20.00 časova.

Robna kuća IKEA ima ugrađene savremene tehnologije koje doprinose održivosti i ekonomskoj isplativosti rada objekta. Između ostalog, objekat ima sistem za separaciju i zbrinjavanje 23 frakcije otpada, sa namerom da manje od 10% otpada ide na deponiju. Robna kuća poseduje geotermalne pumpe sa šest geotermalnih bunara koja služe za grejanje i hlađenje samog objekta. Sakupljena kišnica koristiće se za ispiranje toaleta i to je verovatno prvi takav primer u održavanju i radu robne kuće na tržištu Srbije. Sva unutrašnja i spoljna rasveta je LED čime se doprinosi da objekat ostvari velike uštede u potrošnji električne energije, a postavljeni solarni paneli na krovu objekta obezbeđuje deo potrebne energije za funkcionisanje objekta.

“Radujemo se 10. avgustu kada ćemo u 10 časova otvoriti vrata za naše prve posetioce u Beogradu. Otvaranje robne kuće u Beogradu je važan korak kojim želimo da naše proizvode približimo ljudima u Srbiji. IKEA želi da ima pozitivan uticaj na ljude i prirodnu sredinu u zajednicima u kojima posluje i želimo da i u Beogradu budemo dobar komšija i pouzdan partner”, rekao je Stefan Vanoverbeke, generalni direktor kompanije IKEA jugoistočna Evropa.

 

Radujemo se 10. avgustu kada ćemo u 10 časova otvoriti vrata za naše prve posetioce u Beogradu. Otvaranje robne kuće u Beogradu je važan korak kojim želimo da naše proizvode približimo ljudima u Srbiji. IKEA želi da ima pozitivan uticaj na ljude i prirodnu sredinu u zajednicima u kojima posluje i želimo da i u Beogradu budemo dobar komšija i pouzdan partner, rekao je Stefan Vanoverbeke, generalni direktor kompanije IKEA jugoistočna Evropa.