Profi napravio ekspanziju otvaranjem 30. marketa

Profi Rumunija

Jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Rumuniji, Profi, napravio je snažnu ekspanziju u Temišvaru otvaranjem trideset marketa u tom gradu.

Temišvar je prvi grad u Rumuniji u kome je ovaj lanac prisutan na čak trideset mesta. Trgovačka kompanija je nedavno otvorila novi market koji zauzima površinu od 250 kvadrata celokupne i 120 kvadrata prodajne površine. Uz novootvoreni market u tom gradu, Profi nastavlja ekspanziju i u ostalim delovima zemlje otvaranjem još četiri marketa. Novi Profi marketi se prostiru od 200 do 590 kvadrata i nude širok asortiman proizvoda za svakodnevnu kupovinu. Novim otvaranjima Profi je zadržao poziciju lanca koji ima najveću geografsku pokrivenost u 298 mesta sa 556 marketa rasprostranjenih u manjim i većim mestima.

Profi je najavio da će tokom ove godine otvoriti sto novih marketa širom Rumunije. Kompanija trenutno kroz maloprodajnu mrežu i distributivne centre zapošljava 12.000 radnika.
Po ostvarenom prometu i površini prodajnog prostora, lidersku poziciju u Rumuniji i dalje drži grupacija Ahold Delhaize sa nekoliko maloprodajnih brendova na više od 500 lokacija.