Vesti iz trgovine

Supermarket Domaća Trgovina nastavlja ekspanziju u Beogradu i Crnoj Gori otvaranjem Aroma marketa na novim lokacijama.

Nemački Lidl je u Rumuniji nastavio snažnu ekspanziju otvaranjem tri nove prodavnice. Sa još tri maloprodajna objekta bogatiji je i njegov konkurent Profi sa Loco formatom radnje. Na veoma osetljivom tržištu Grčke, snažnu ekspanziju i stabilan rast postiže trgovac Masoutis otvaranjem novog supermarketa na dva nivoa, dok je Spar Austria otvorila dva nova supermarketa u Hrvatskoj i modernizovani hipermarket u Mađarskoj. 

Srbija:
Aroma marketi u vlasništvu Domaće Trgovine nalaze se na još jednoj lokaciji u Beogradu. Novi Aroma market otvoren je u Bistričkoj 21. U ponudi se nalazi širok izbor domaćih i uvoznih brendova, Conad program i odeljenje gotovih jela koja se nalaze u većini marketa ovog lanca. Radno vreme novog Aroma marketa je od 07 do 23h svakim radnom danom i vikendom. Aroma je danas na oko pedeset lokacija prisutna u Beogradu i Novom Sadu.
Crna Gora:
Domaća Trgovina nastavlja ekspanziju i u Crnoj Gori otvaranjem još jednog novog marketa na primorju. Novi, moderno uređeni Aroma market otvoren je 6.aprila u 10h u Risnu. Trgovačka kompanija poseduje jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u Crnoj Gori koji posluje sa brendovima Aroma i diskontima Conto.

Rumunija:
Lidl je u Rumuniji nastavio širenje maloprodajne mreže otvaranjem tri nova diskonta. Novi Lidl objekti nalaze se u gradovima Kalaraš u južnom delu zemlje, zatim u gradu Pjatra Njamc na istoku zemlje i u gradu Pitešt koji se nalazi u središnjem delu Rumunije. Prodajna površina svih diskonta iznosi nešto više od 1.000 kvadrata po maloprodajnoj jedinici i raspolažu sa sopstvenim parkingom. Sa tri novootvorena trgovačka objekta, Lidl je od sada u Rumuniji prisutan na 210 lokacija. Po ostvarenom prometu, treći je po veličini trgovaki lanac u toj zemlji. Podsetimo, Lidl je krajem prošle godine otvorio i treći po redu logistički centar u kome se skladišti roba za maloprodajnu mrežu u Rumuniji. I jedan od njegovih konkurenata, lanac Profi, nastavio je širenje mreže trgovina otvaranjem tri nova Profi Loco marketa u mestima Arbore, Magureni i Racari. Marketi se prostiru na prodajnim površinama od 200 do 429 kvadrata i nude širok asortiman artikala. Sa tri nove prodavnice, Profi je sada prisutan u 285 mesta sa 539 marketa i zapošljava 11.000 radnika.

Grčka:
Na veoma osetljivom tržištu Grčke, stabilan rast i širenje maloprodaje beleži trgovac Masoutis otvaranjem novog supermarketa u gradu Kastoria. Supermarket se prostire na dva nivoa i na ukupnoj prodajnoj površini od 500 kvadrata. I u novoj Masoutis prodavnici uveden je novi koncept koji se, kako ističu iz kompanije, bitno razlikuje od konkurenata. Povodom otvaranja, Masoutis je posebno snizio cene prilikom korišćenja Mas Card ali i ponudio širok izbor gratis artikala uz jedan ili dva kupljena. Masoutis je sada prisutan na ukupno 264 mesta i kako je ranije najavljeno očekuje se preuzimanje još jednog trgovca u južnom delu zemlje.

Mađarska:
Spar je u Mađarskoj 6. aprila otvorio potpuno renovirani hipermarket u gradu Zalaegereg nakon 17 godina rada. U hipermarketu koji se prostire na ukupnoj površini od 8773 i prodajnoj od 4230 kvadrata zaposleno je ukupno 93 radnika. Kako su istakli iz kompanije, u renoviranje prodavnice velikog formata investirano je oko milijardu forinti. U planu za 2017. godinu, Spar planira otvaranje još pet novih i 24 modernizovana supermarketa.

Hrvatska:
Nakon preuzimanja Billa supermarketa, Spar je nastavio ekspanziju otvaranjem još dva nova supermarketa u Hrvatskoj. Nakon otvorenog supermarketa u Selcu, Spar je od nedavno prisutan na još jednoj lokaciji u Zagrebu u Cascada centru, na adresi Tkalčećevoj 88. Supermarket se prostire na 600 kvadrata prodajne površine i kupcima je na raspolaganju i parking sa 80 mesta. Radno vreme objekta sa 22 radnika je od 07 do 21h svakim radnim danom i subotom, kao i nedeljom od 08 do 14h.