Vesti iz trgovine

Francuska Grupa Auchan i naftna kompanija MyAuchan OMV Petrom otpočeli su saradnju koja predviđa otvaranje velikog broja marketa na benzinskim stanicama.

Predviđeno je da se Auchan sa formatom marketa pojavi do kraja tekuće godine na 15 benzinskih stanica OMV Petrom širom Rumunije. Potrošačima će u marketima pod brendom MyAuchan biti na raspolaganju oko 4.500 artikala, među kojima su meso i mesne prerađevine, voće i povrće, deterdženti, auto oprema, bebi program i kozmetika. Generalna direktorka OMV Petrom Rumunija, Mariana Gheorghe je istakla da žele da se prilagode savremenim potrošačima koji obavljaju brzu kupovinu čime štede dragoceno vreme. 

Uvođenjem novog maloprodajnog brenda u Rumuniju, Grupa Auchan će od sada poslovati sa formatom marketa što to do sada nije bila praksa francuskog trgovca. Auchan trenutno poseduje 33 hipermarketa i do sada je investirao oko milijardu evra. Jedan je od najvećih retail poslodavaca sa 11.000 radnika. 

OMV Petrom je deo OMV Grupe sa sedištem u Austriji. OMV poseduje većinski udeo u najvećoj naftnoj kompaniji u Rumuniji, dok jedan deo pripada manjim fondovima i državi.