Vesti iz trgovine

Pikadili Bugarska enterijer Sa više od 80 miliona leva duga prema poveriocima, bugarski trgovački lanac Pikadili proglasio je u stečaj.

Trgovačka kompanija Select Trade u čijem se vlasništvu nalazi lanac, trenutno poseduje samo 16 supermarketa, od nekada 40 rasprostranjenih širom zemlje. Dug prema poveriocima iznosi oko 84 miliona leva, dok je celokupna vrednost imovine procenjena na oko 25 miliona. Iako supermarketi još uvek nisu zatvoreni, na rafovima je primetan mali izbor artikala. Gradski sud u Sofiji, prograsio je nelikvidnost Pikadilia još krajem 2012. godine, dok je na kraju 2015. godine lanac bio prezadužen. Kompanija je imenovala privremenog upravnika koji je za april sazvao skupštinu akcionara na kojoj će se više znati o sudbini i preostaloj imovini ovog trgovačkog lanca.

Podsetimo, ovo je drugi trgovački lanac u Bugarskoj koji je za samo godinu dana proglasio stečaj. Od sredine prošle godine i nakon proglašenog stečaja, filijala Marinopoulosa u toj zemlji potpuno je povukla svoje poslovanje zatvaranjem svih trgovačkih objekata koji su radili pod franšizom francuskog Carrefour-a.