Vesti iz trgovine

Grcka zastavaOd prvog marta tekuće godine, u Grčkoj će početi sa radom novi trgovački lanac "Grčki Supermarketi Sklavenitis" ( "Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη" ).

Novi trgovački lanac otvoriće supermarkete i hipermarkete na svim mestima nekadašnjih Carrefour-Marinopoulos prodavnica. Trenutno se izvode završni radovi na objektima koji će biti otvoreni početkom idućeg meseca. Novo ime na tržištu doneće i novi PIB kao i potpuno novo poglavlje prema dobavljačima i kupcima. Kako saznajemo, prve prodavnice će biti otvorene u severnom delu Grčke, dok će kasnije biti otvorene i u drugim delovima zemlje. Podsetimo, nova trgovačka Grupa je partnerstvo kroz udruživanje kompanija Sklavenitis i Marinopoulos, kojom će upravljati Sklavenitis. 

Predstavnici obe kompanije su tokom prošle godine izjavili da će se nakon spajanja, nastaviti širenje mreže u mestima na kojima do sada nisu bili prisutni, ali i ulazak na nova tržišta. Da li će i naše tržište biti na karti širenja, ostaje da se vidi u narednom periodu. Jedan od partnera u novoj kompaniji već poseduje placeve u Srbiji, kao i zaključene Ugovore o zakupu maloprodajnog prostora u sklopu šoping centara i poslovnih objekata. 

Kao što je nedavno i zvanično saopšteno, Carrefour prestaje sa radom u Grčkoj zaključno sa 31.martom, nakon raskida partnerstva sa kompanijom Marinopoulos koja je posedovala franšizne objekte i licencu za prodaju robne marke francuskog giganta.