Kaufland povećava prisustvo u regionu

Kaufland

Trgovački lanac Kaufland planira da investira do 25 miliona leva u širenje i modernizaciju maloprodajne mreže u Bugarskoj. 

Do početka izgradnje diskont hipermarketa u Velikom Trnovu, Kaufland će otvoriti objekte u Varni u kojima će potrošačima ponuditi širok spektar proizvoda u objektima urađenim po novom konceptu ovog lanca. Kaufland je prvi objekat u Bugarskoj otvorio 2006. godine i danas se nalazi na 57 lokacija rasprostranjenih u više od 30 bugarskih gradova. Generalni direktor Kaufland Bugarska, Dimitar Spasov je izjavio da je kompanija do sada investirala oko 1,4 milijardi leva na bugarskom tržištu. On je dodao da je ostvareni promet u kalendarskoj 2016. godini iznosio 1,4 milijardi leva, što je povećanje za oko 8% u odnosu na godinu ranije.

Kaufland u Bugarskoj trenutno sarađuje sa 792 bugarska dobavljača, dok je od 50 do 70% robe u ponudi domaćeg porekla. Trgovački lanac nije objavio ostvareni profit u Bugarskoj, ali se nezvanično procenjuje da on iznosi oko 100 miliona leva. 

Kaufland poseduje maloprodajnu mrežu i u Hrvatskoj, Rumuniji, Nemačkoj, Poljskoj, Slovačkoj i Češkoj. Lanac posluje sa više od 1.000 diskont hipermarketa i deo je Schwarz Grupe.