Marinopoulos zatvara supermarkete širom Grčke

Marinopoulos novi logo

Grčki Marinopoulos uskoro će zatvoriti veliki broj maloprodajnih objekata, saznaje Retail Serbia.

Trgovačka kompanija koja se bori za opstanak na tržištu biće prinuđena da zatvori uskoro više desetina supermarketa i hipermarketa širom zemlje. Problemi su počeli da se pojavljuju i sa partnerom Sklavenitis koji je u zajedničku kompanije već investirao više od 20 miliona evra kroz nabaku robe za Carrefour-Marinopoulos objekte koji su bili pred zatvaranjem. Radnici Marinopoulosa, kojih je više od 11.000 mogu da budu veoma zabrinuti za radna mesta nakon što kompanija nije isplatila decembarske plate. 

Kako saznajemo, Marinopoulos će biti prinuđen da zatvori i velike hipermarkete koji se prostiru na više hiljada kvadratnih metara. Objekti će biti zatvoreni u Solunu (hipermarket), Agrinionu, Egaleu, Glifadi, Retimnu, Trikali (hipermarket), Ksantiju, Rodosu, Argiropuliju (hipermarket) i drugim gradovima. 

Kraj duge tradicije trgovačke kompanije mogao bi da bude nakon 14.februara kada će Sklavenitis doneti odluku da li će da se kao partner povući iz zajedničkog investiranja. Ukoliko kompanija ne opstane, to će direktno uticati i na celu Grčku ekonomiju imajući u vidu nekoliko stotina objekata, broj zaposlenih i veliki broj dobavljača.