Vesti iz trgovine

KTC objekat Hrvatski trgovački lanac KTC, od sada je prisutan na još dve nove lokacije.

Kompanija je tokom decembra otvorila dva nova supermarketa, u mestima Petrinja i Grubišno Polje. Supermarket u Petrinji nalazi se u centru grada i prostire se na više od 800 kvadrata prodajne površine. KTC je saopštio da je ponudio bogat izbor proizvoda (dnevno sveže meso, suhomesnatu i mlečnu robu, voće i hleb) dok će radno vreme biti od 07.00 do 21h i nedeljom od 07.00 do 14.00h. 

Trgovac ekspanziju nastavlja i sa otvaranjem novog supermarketa u mestu Grubišno Polje. Novi supermarket svečano su otvorili predsednik Upravnog odbora KTC-a, Ivica Katavić i gradonačelnik Zlatko Mađeruh. Novi trgovački objekat koji se prostire na 800 kvadrata prodajne površine zaposlio je 25 novih radnika i ponudio širok izbor prehrambenih proizvoda, hemije i stvari za kuću. 

KTC posluje 23. godine i trenutno poseduje 27 supermarketa i 3 hipermarketa. U sastavu kompanije posluje i 11 benzinskih stanica, 20 poljoproprivrednih apoteka i jedan vrtni centar. Na kraju 2016. godine KTC je zapošljavao oko 1300 radnika. KTC je do 2013. godine poslovao i na srpskom tržištu kada je zatvorio svoje maloprodajne objekte u Vojvodini.