Vesti iz trgovine

Kaufland Nemačka trgovačka grupacija Schwarz otvorila je tri nova Lidl i Kaufland maloprodajna objekta u našem okruženju.

Novi objekti se nalaze u Rumuniji u kojoj je trgovac otvorio nove Lidl i Kaufland objekte, kao i u Hrvatskoj u kojoj je otvoren još jedan Kaufland hipermarket. 25-ta po redu Lidl prodavnica otvorena je nedavno u Bukureštu u čijoj su izgradnji korišćeni prirodni materijali, led osvetljenja i koja raspolaže sa viswše prostora za potrošače i prodavce. Površina novog Lidla iznosi 1400 kvadrata, a u ponudi se nalazi 1600 artikala. Grupa je objekat otvorila u neposrednoj blizini Mega Image supermarketa, koji je ujedno i najveći maloprodajni lanac u Rumuniji. Sestrinska kompanija Kaufland takođe nastavlja širenje maloprodajne mreže u Rumuniji otvaranjem novog hipermarketa 1. decembra u gradu Ramniku Valča. Uz novi koncept, Kaufland otvara objekat na 2400 kvadrata sa 166 parking mesta. Kaufland na rumunskom tržištu trenutno poseduje 111 hipermarketa i beleži rast prometa od 15%.

Schwarz Grupa nastavlja sa širenjem i u Hrvatskoj otvaranjem 37. Kaufland poslovnice. Novi objekat u Zagrebu prostire se na prodajnoj površini od 2500 kvadrata i poseduje parking sa 180 mesta. Kaufland ove godine obeležava 15. godina rada u Hrvatskoj i trenutno zapošljava više od 3700 radnika.