Vesti iz trgovine

Juvitana kašiceKompanija Swisslion Takovo u današnjem saopštenju navodi, da su svi njeni proizvodi zdravstveno ispravni, što je i pokazala superanaliza proizvoda obavljena u akreditovanoj SP laboratoriji u Srbiji.

Takođe, urađena je provera kvaliteta Juvitana proizvoda na makedonskom tržištu u akreditovanoj laboratoriji u Makedoniji. Obe superanalize su pokazale da su svi proizvodi zdravstveno bezbedni i ispravni za upotrebu, navodi se iz ove kompanije.

Pored Makedonije i Srbije, očekuju se i izveštaji akreditovanih laboratorija iz drugih zemalja u koje se izvozi Juvitana, a svi izveštaji superanaliza su dostavljeni Ministarstvu zdravlja Srbije.

Navedeno je i da superanaliza u Makedoniji pokazuje, da voćne kaše Juvitana za decu sadrže i do 30 puta manje pesticida od količina koje je objavila inspekcija Ministarstva zdravlja Srbije, a da ih u nekim proizvodima uopšte i nema.

Fabrika dečije hrane Juvitana u Inđiji je obustavila proizvodnju 12. novembra, nakon informacija Ministarstva zdravlja da su u njenim proizvodima pronađeni pesticidi.

Izvor: Tanjug