Vesti iz trgovine

TušSlovenački trgovački lanac TUŠ, koji se sa svojom širokom mrežom poslovnih objekata u četiri države, brzim rastom i uspešnim poslovanjem uvrstio među 500 najboljih preduzeća srednje i istočne Evrope, naredne nedelje počinje s novim investicijskim ciklusom na bosansko-hercegovačkom tržištu. Sa pet postojećih TUŠ supermarketa u Bihaću, Bijeljini, Cazinu, Tuzli i Brčkom, 10. oktobra pridružiće se i TUŠ supermarket u Mostaru, a do kraja meseca slediće supermarketi u Sarajevu, Prnjavoru i Ugljeviku.

Novi ciklus investicija na bh. tržištu TUŠ će započeti u Mostaru, gdje će otvoriti 1.500 m2 veličine Tuš supermarket s kvalitetnom ponudom sa više od 14.000 prehrambenih i neprehrambenih proizvoda i u njemu zaposliti 42-oje ljudi. Kupcima u Mostaru, između ostaloga, predstaviće i više od 50 različitih artikala po povoljnim cenama vlastite robne marke Tuš. Nedelju dana nakon otvaranja u Mostaru svoj vrata će otvoriti i TUŠ supermarket u Sarajevu, a u drugoj polovini novembra u Prnjavoru i Ugljeviku.

Tuš Holding će sa svojim investicijama u Bosni i Hercegovini nastaviti i u budućnosti, te će tako do kraja sledeće godine otvoriti supermarkete u Sarajevu, Bosanskom Brodu i Sanskom Mostu. U postojećim trgovačkim centrima TUŠ u BiH trenutno zapošljava više od 230 ljudi. Do kraja godine ukupan broj Tuševih zaposlenih u BiH narašće na više od 500.

Slovenački trgovački lanac Tuš, jedan od najuspešnijih i najbrže rastućih poslovnih sistema u Sloveniji, na tržište BiH prvi put stupio je 2006. godine, kada je u Bihaću otvorio svoj prvi trgovački centar. U 2007. godini svoju prisutnost u Bosni i Hercegovini proširio je sa supermarketima u Bijeljini, Tuzli i Brčkom, a iste godine ušao je i na tržište Srbije i Makedonije.