PEPCO otvorio 1000-tu prodavnicu, stiže u Hrvatsku i Sloveniju

Pepco

Diskontni maloprodajni lanac odeće i kućne robe, Pepco, otvorio je svoju 1000-tu prodavnicu u Evropi i najavio ekspanziju u našem regionu.

Pepco je svoju 1000-tu prodavnicu otvorio u poljskom gradu Bidgošč. Brend Pepco je u Poljskoj prisutan od 2004. godine i od tada ima dinamičan razvoj u svim delovima zemlje. U našem okruženju, lanac je od 2015. godine prisutan u Mađarskoj i Rumuniji na kojoj poseduje 63, odnosno 90 prodavnica. Pepco je nedavno saopštio da će na proleće ući i na tržište Hrvatske otvaranjem više desetina prodavnica. Pepco planira da kasnije otpočne svoje poslovanje i u Sloveniji.

Pepco prodavnice svakog meseca poseti oko osam miliona kupaca. U asortimanu se nalazi raznovrsna roba, stvari za decu, školski pribor, odeća, igračke, kao i veliki izbor sezonske robe. Maloprodajni lanac trenutno zapošljava više od 9.000 radnika.
Pepco se nalazi u vlasništvu južnoafričke grupacije Steinhoff International Holding Limited koja posluje i na našem tržištu sa EMMEZETA robnom kućom u Beogradu. Grupa zapošljava 60.000 radnika u 6.500 objekata rasprostranjenih u više od 40 zemalja.