Vesti iz trgovine

Bingo DerventaTrgovačka kompanija Bingo najavila je veliku ekspanziju kroz otvaranje novih maloprodajnih objekata ali i preuzimanje dosadašnjih supermarketa.

Ljiljana Kostić, iz službe marketinga ove trgovačke kompanije je najavila da će Bingo preuzeti objekat Tuš-a u Bijeljini koji se prostire na 2.700 kvadrata prodajne površine. Pored ove velike investicije, ona je dodala da će Bingo tokom novembra otvoriti Bingo City Center u Tuzli, zatim market u Teočaku i hipermarket na Stupu u bivšem Merkur centru.

Bingo je nedavno otvorio hipermarket u Brčkom na 4.000 kvadratnih metara u prostoru nekadašnjeg Tuš supermarketa. U novom objektu, 178. po redu, zaposleno je 60 novih radnika. U sklopu hipermarketa posluje restoran sa igraonicom, apoteka i zlatara. Povodom otvaranja trgovac je u saradnji sa proizvođačima pripremio brojna iznenađenja.

Bingo je osnovan 1993. godine u Tuzli. U svojim maloprodajnim objektima nudi širok asortiman robe, od kojih je oko 70% domaćeg porekla. Očekuje se da će ovaj lanac do kraja godine preuzeti lidersku poziciju od Konzuma koji posluje u sastavu Koncerna Agrokor.

Pripremio: Žarko Grozdanić