Kompanija Carlsberg Srbija domaćin sastanka na visokom nivou

Obilazak fabrike Carslberg

Povodom Dana oslobođenja Bačke Palanke i posete ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji, NJ.E. gospodina Aleksandra Čepurina i Šefa misije Ambasade Danske u Beogradu, Morten Skovgard Hansena, kompanija Carlsberg Srbija, zajedno sa opštinom Bačka Palanka i Klubom privrednika, organizovala je sastanak najistaknutijih privrednika opštine Bačka Palanka sa rukovodstvom opštine, predstavnicima Pokrajinske vlade i ambasadorima.

Teme o kojima se govorilo bile su: povezivanje ruske i srpske privrede, situacija i očekivanja u oblasti privrede na teritoriji AP Vojvodine i aktuelna privredno-komunalna situacija u opštini Bačka Palanka.

Pored najviših predstavnika diplomatskog kora Rusije i Danske u Srbiji, sastanku su prisustvovali i Nebojša Vojnović, podsekretar Sekretarijata za regionalni razvoj, međunarodnu saradnju i lokalnu samoupravu, Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, predsednik Skupštine opštine, predsednik opštine Bačka Palanka, zamenik predsednika opštine, kao i najznačajniji privrednici opštine Bačka Palanka. Među prisutnima su bili i predstavnici kompanija Tarkett, Maltinex i Nektar.

„Veoma mi je drago što sam danas bio u prilici da obiđem kompaniju Carlsberg Srbija, kao i da se sastanem sa predstavnicima lokalne zajednice i najistaknutijim privrednicima u Vojvodini. Uveren sam da današnji sastanak predstavlja još jedan korak u pravcu jače ekonomske saradnje Srbije i Rusije“, izjavio je NJ.E. gospodin Aleksandar Čepurin, ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji. „Treba sagledati perspektivu izvoza srpskih poljoprivrednih proizvoda u Rusiju, jer to je bitno ne samo za ovu i narednu godinu već i za sledećih deset, dvadeset godina“, dodao je Čepurin.

Sastanak najistaknutijih privrednika

„Drago mi je da je sve veće interesovanje različitih danskih kompanija za potencijalne investicije u Srbiji i verujem da će ih u budućnosti biti i više“, izjavio je Šef misije Ambasade Danske u Beogradu, Morten Skovgard Hansen, „Kompanija Carlsberg Srbija dugi niz godina doprinosi srpskoj ekonomiji i pokazuje posvećenost lokalnoj zajednici“, dodao je Hansen.

„Još od početka recesije, a zatim i sa ulaskom u svetsku ekonomsku krizu, za koju možemo reći da i dalje traje, kompanija Carlsberg Srbija se trudi da svojim poslovanjem bude primer dobre prakse i da spremno odgovori na izazove koje nameće tržište“, izjavio je Andrej Beslać, generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija. „Izuzetna nam je čast što je jedan ovako značajan sastanak danas održan baš kod nas u fabrici i verujem da smo došli do korisnih, zajedničkih zaključaka“, dodao je Beslać.