Vesti iz trgovine

Immofinanz Ditmar RajndAustrijska kompanija IMMOFINANZ tokom 2017. godine otvoriće veliki broj novih, ali i rebrendirati starije šoping centre u VIVO.

Kompanija sa sedištem u Beču, na rumunskom tržištu tokom sledeće godine uradiće rebrendiranje četiri šoping centra u VIVO. Novo ime dobiće centri Polus Center u gradu Kluž, Maritimo Shopping Center u Konstanci, Gold Plaza u gradu Baja Mare i Pitesti Mall u Bukureštu. Ukupna prodajna površina svih centara iznosi 147.000 kvadratnih metara.

Dietmar Reindl, COO IMMOFINANZ, je izjavio da je kompanija pre svega fokusirana na razvoj u malim i srednjim gradovima, kao i da visok stepen standardizacije omogućava smanjenje troškova njihovim zakupcima kao i samoj kompaniji IMMOFINANZ će u poslednjem kvartalu 2017. godine u poljskom gradu Krosno otvoriti novi VIVO šoping centar koji će zauzimati površinu od 21.000 kvadratnih metara za iznajmljivanje. Vrednoste nove investicije iznosi 34 miliona evra a među 60 zakupaca naći će se i H&M, Media Markt i Helios Cinema.

Kompanija je na srpskom tržištu prisutna kroz tri retail parka STOP.SHOP koji se nalaze u Čačku, Nišu i Valjevu. IMMOFINANZ je nedavno u Beogradu otvorio nove kancelarijske prostorije i najavio ulaganje od preko 100 miliona evra u narednih nekoliko godina.

Pripremio: Žarko Grozdanić