Vesti iz trgovine

Ahold Delhaize GrckaTrgovačka kompanija AB Vassilopoulos u vlasništvu Ahold Delhaize Grupe želi da preuzme grčki maloprodajni lanac Masoutis, saznaje Retail Serbia.

Obe kompanije još uvek ne žele da saopšte bilo kakve informacije o pregovorima o preuzimanju Masoutisa od strane Ahold Delhaize. Međutim, iz menadžmenta Masoutisa su više puta tokom ove godine izjavljivali da je njihova kompanija privukla veliki broj zainteresovanih strana. Ukoliko dođe do spajanja, AB Vassilopoulos bi pojačao svoje prisustvo u severnom delu zemlje u kome nema veliki broj maloprodajnih objekata. Kako Portal Retail Serbia nezvanično saznaje, Ahold Delhaize je za preuzimanje Masoutisa ponudio između 300 i 350 miliona evra.

Operativni direktor kompanije AB Vassilopoulos, L. Brattakos je izjavio da kompanija nastavlja da širi maloprodajnu mrežu i da je spremna na nove akvizicije koje mogu da dopinesu zdravom razvoju kompanije.
Masoutis na domaćem tržištu poseduje oko 260 prodavnica i ostvaruje promet od oko 750 miliona evra. AB Vassilopoulos poseduje 365 prodavnica i ostvaruje promet od oko 2 milijarde evra.

Pripremio: Žarko Grozdanić