IMMOFINANZ otvorio kancelariju u Beogradu i najavio izgradnju još deset retail parkova u Srbiji

Immofinanz Ditmar Rajnd

IMMOFINANZ, austrijska kompanija koja se bavi investiranjem i razvojem u oblasti nekretnina čije su aktivnosti fokusirane prvenstveno na maloprodajne, kancelarijske i logističke segmente, otvorila je svoju kancelariju u Beogradu.

U prisustvu brojnih gostiju, predstavnika privatnog i javnog sektora, predsednik izvršnog odbora kompanije IMMOFINANZ, Ditmar Rajndl (Dietmar Reindl), održao je govor dobrodošlice.

Veoma smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima u Srbiji u kojoj smo prisutni sa tri retail parka STOP SHOP u Čačku, Nišu i Valjevu. U Srbiji planiramo velike investicije, trenutno smo u pregovorima za tri do pet novih lokacija na kojima će se nalaziti novi STOP SHOP parkovi. Do sada smo na srpskom tržištu investirali 30 miliona evra, a u narednih nekoliko godina planiramo da izgradnjom još deset retail parkova investiramo od 100 do 150 miliona evra. Za sada će kancelarija u Beogradu biti zadužena samo za srpsko tržište, a ukoliko se pojavi interes za ulaganjem i na tržištima u okruženju, ona će biti zadužena i za njih. Sa centralom u Beču koja je smeštena u dve poslovne kule, knjigovodstvena vrednost kompanije sa maloprodajnim i kancelarijskim prostorima iznosi 5,5 milijardi evra, istakao je Ditmar Rajndl.

Na naše pitanje da li će Immofinanz pokušati da dovede novi lanac drogerija ili supermarketa koji ne posluju na srpskom tržištu, što bi bilo veliko osveženje na njemu, on je dodao: "Veliki trgovački lanci iz zapadne Evrope nemaju planove za ulazak na srpsko tržište u narednih nekoliko godina. Mi trenutno sarađujemo sa lancima Dis i Idea i za sada će ostati fokus na saradnji sa njima, ali svakako ukoliko se pojave novi lanci, mi smo spremni za saradnju i sa njima."

Pripremio: Žarko Grozdanić