Vesti iz trgovine

Jumbo Novi BeogradSrpsko tržište će uskoro biti bogatije za još jednu JUMBO robnu kuću, navode iz kompanije Veropoulos za Retail Serbia.

Novi maloprodajni objekat Jumbo biće otvoren početkom septembra i nalaziće se u sklopu Super Vera na Voždovcu, na adresi Vojvode Stepe 253. Robna kuća će se prostirati na 850 kvadrata prodajne površine. Prvi Jumbo otvoren je sredinom juna na Novom Beogradu u sklopu Super Vera. Iz kompanije Veropoulos koja je postala nosilac franšize za tržište Srbije i Makedonije su najavili uskoro otvaranje novih Jumbo objekata u Beogradu, Novom Sadu i regionu.

Jumbo je grčka kompanija osnovana 1986. godine, koja danas poseduje najveće dečije prodavnice, proizvode za bebe, kancelarijski materijal, sezonsku roku i robu za uređenje doma. Kompanija Jumbo poseduje ukupno 71 objekat u Grčkoj, Bugarskoj, Rumuniji i na Kipru. Ove godine Jumbo kompanija sklopila je ugovor o saradnji sa Veropoulos grupom za Srbiju i Makedoniju.

Tokom protekle godine kompanija Jumbo ostvarila je promet od 371 miliona evra i uvećala profitabilnost od +15,72%, odnosno 72,52 miliona evra. Kompanija ukupno zapošljava 5.913 ljudi.

Pripremio: Žarko Grozdanić