Vesti iz trgovine

Nelt BijeljinaKompanija Nelt saopštila je da je uspostavila saradnju sa najvećim svetskim proizvođačem mleka i mlečnih proizvoda Lactalis Grupom.

Kako je navedeno, Nelt će u okviru saradnje u svom centralnom skladištu u Dobanovcima vršiti usluge novom klijentu prema njegovim specifičnim potrebama. Usluga će obuhvatiti skladištenje robe i održavanje flote. Saradnja pored srpskog obuhvata i tržište Bosne i Hercegovine na kome će se raditi usluga skladištenja, komisioniranja, praćenja zaliha i dostave.

Lactalis Grupa je najveći svetski proizvođač mleka i mlečnih proizvoda. Osnovana je 1933. godine kao porodična sirana u Lavalu u zapadnoj Francuskoj, gde joj je i danas sedište. Najveći je svetski proizvođač sira i evropski lider u kategoriji mleka, maslaca i pavlake.

Lactalis Grupa danas ima 60.000 zaposlenih u 76 zemalja. Sa 211 proizvodnih pogona u 37 zemalja i godišnjim obrtom većim od 16,5 milijardi evra, nalazi se među 15 vodećih prehrambenih grupacija na svetu. Prema količini otkupljenog svežeg sirovog mleka, Lactalis zauzima treću poziciju na svetu sa godišnjim otkupom od 15,6 milijardi litara mleka.

Pripremio: Žarko Grozdanić