BG: T MARKET otvara 13 diskonta

T Market Bugarska

Maloprodajni lanac T MARKET planira da u narednih nekoliko meseci proširi svoju mrežu otvaranjem 13 diskonta na novim lokacijama.

Bugarski trgovac u vlasništvu litvanske Maxime svoje diskont objekte otvoriće u nekadašnjim Penny marketima na 12 lokacija od ukupno 13 planiranih. U planu kompanije je da se svi objekti otvore do sredine oktobra, u sledećim gradovima: Sofija, Popovo, Lovec, Pavlikeni, Elin Pelin, Omurtag, Biala Slatina, Berkovica, Kozlodui, Radomir, Goce Delčev, Razlog i Radnevu. Otvaranjem novih objekata, T MARKET će postati treći trgovinski lanac u Bugarskoj koji će poslovati sa više od 60 marketa. Nove investicije doneće oko 250 novih radnih mesta čime će se ukupan broj zaposlenih povećati na 1200. U objektima ovog trgovca potrošačima je u ponudi između 4500 i 7000 različitih vrsta proizvoda.

Maxima Bugarska doo je ogranak litvanske Maxima Grupe koja posluje u pet evropskih zemalja, među kojima su Litvanija, Bugarska, Letonija, Estonija i Poljska. Grupa poseduje 532 marketa raličitih formata u kojima je zaposleno nešto više od 30.000 radnika.

Pripremio: Žarko Grozdanić