Vesti iz trgovine

Ahold Delhaize logoDelez Srbija od danas je deo novog međunarodnog trgovinskog lanca Ahold Delez koji danas počinje zvanično da trguje na berzama Euronekst Amsterdam i Euronekst Brisel, nakon uspešno okončanog procesa spajanja 23. jula.

Ahold Delez počinje rad kao jedna od najvećih svetskih kompanija u maloprodaji, postaje lider u oblasti supermarketa i internet trgovine, kao i u segmentu održivog razvoja.

„Danas počinje novo značajno poglavlje koje nam omogućava jedinstvenu priliku da pružimo još više kupcima i društvu, zaposlenima i akcionarima. Na temelju zajedničkih vrednosti, poslovanja koje se savršeno dopunjuju i nasleđem uspeha na koje smo ponosni, nastavljamo da održavamo lidersku poziciju posebno na istočnoj obali SAD, kao i u Evropi. Naše uspešne internet prodavnice i 22 glavna lokalna prodajna formata omogućavaju nam da ponudimo najbolje prehrambene proizvode, inovacije, vrednosti, kao i da pružimo doprinos lokalnim sredinama u kojima poslujemo. Želim da se zahvalim zaposlenima na posvećenosti i vrednom radu koji su omogućili da Ahold Delez počne poslovanje sa značajnom prednošću“, izjavio je Dik Bur (Dick Boer), generalni direktor Ahold Deleza.

Ahold Delez je rezultat spajanja Aholda i Delez grupe, koje je najavljeno 24. juna 2015, a zvanično završeno 24. jula 2016. godine. Nova kompanija ima tradiciju dugu gotovo 150 godina. Ahold Delez ima više od 375.000 zaposlenih, 22 glavna lokalna brenda u 11 zemalja koja nedeljno opslužuju više od 50 miliona kupaca.