Kompaniji GTC uručen GOLD LEED sertifikat

GTC house

Kompaniji GTC uručen je GOLD LEED sertifikat za GTC House koja je postala prva poslovna zgrada u Beogradu nagrađena ovim prestižnim priznanjem. Povodom ovog priznanja napravili smo intervju sa Peđom Petronijevićem, generalnim direktorom GTC Srbija.

GTC House je poslovna zgrada Klase A izuzetnog i jedinstvenog dizajna. Moderna zgrada površine 13,000 kvadrata kancelarijskog prostora potpuno je opremljena savremenom, sofisticiranom tehnologijom. Prilikom sertifikacije ocenjivala se: Ophođenje prema životnom okruženju, efikasnost pri potrošnji vode i energije, zagađenje vazduha, materijali i sirovine u upotrebi, kvalitet unutrašnjeg okruženja, lokacija i povezanost, inovativnost i saglasnost sa regionalnim prioritetima.

USGBC (US Green Building Council) je neprofitna organizacija lidera iz svih sektora građevinske industrije, nastala 1993. godine, koja sada broji dvadeset hiljada članova. Savet je definisao LEED standard koji definiše propise za gradnju održivu sa aspekta potrošnje energije i prirodnih resursa, društvene odgovornosti i profita.