Otvoren regionalni Centar za sokove Coca-Cola Hellenic Srbija

Coca Cola Hellenic pogon

Coca-Cola Hellenic investirala je preko 7 miliona evra u modernizaciju i proširenje proizvodnih kapaciteta punionice u Zemunu, od čega su 4 miliona evra uložena u izgradnju regionalnog Centra za sokove.

Otvaranju najsavremenijeg centra, u okviru kog je otvoreno 80 radnih mesta, prisustvovao je Aleksandar Vučić, Predsednik Vlade Republike Srbije.

„Verujemo da će nam investicija u najsavremeniju tehnologiju omogućiti novu eru rasta i razvoja i da će doprineti još boljim rezultatima na tržištima regiona. Zahvaljujući proizvodima vrhunskog kvaliteta i inovativnog pakovanja, naše proizvode u ovom trenutku izvozimo na tržišta Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, Bugarske, Mađarske i Malte, doprinoseći izvoznom bilansu domaće privrede “, izjavio je Aleksandar Ružević, generalni direktor Coca-Cola Hellenic Srbija.

Coca-Cola Hellenic presecanje vrpce

Ukupni godišnji kapacitet Centra iznosi 92 miliona litara. U cilju modernizacije proizvodnje, primenjena je najnovija tehnologija i instalirana Tetra Gemina® Aseptic Leaf proizvodna linija, prva u Evropi, čiji je kapacitet 7,000 pakovanja po satu. Zahvaljujući novoj tehnologiji, neXt sokovi su dobili inovativnu ambalažu koja omogućava jednostavniju upotrebu.

Da podsetimo, Coca-Cola sistem godišnje u budžet Republike Srbije uplati 7 miliona evra poreza i povezan je sa 95 miliona evra koje država prihoduje od poreza (1,4 % ukupnog poreskog prihoda Srbije). Ukupna dodata vrednost Coca-Cola sistema ekonomiji Srbije dostiže čak 224 miliona evra ili 0,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (izvor podataka: Studija o socio-ekonomskom uticaju Coca-Cola sistema iz 2014. godine).