Vesti iz trgovine

Heineken Kompanija HEINEKEN na globalnom nivou zabeležila je odlične rezultate poslovanja u 2015. godini, kao odraz kontinuirane usmerenosti ka najvišem kvalitetu proizvoda kroz investicije u ljude, tehnologiju i stalno unapređenje poslovanja. Postignuti uspeh bio je u skladu sa strateškim usmerenjem i planiranim ciljevima.

U protekloj godini, HEINEKEN je globalno zabeležio neto profit od čak 2,048 miliona evra, rast organskog prihoda od 3,5%, povećanje obima poslovanja u premium segmentu za 3,5%, kao i uvećanje operativnog profita za 6,9% organske proizvodnje.
Predsedavajući kompanije HEINEKEN Žan Fransoa van Boksmier (Jean-François van Boxmeer) istakao je da su dobri rezultati u 2015. godini odraz uspešno sprovedene strategije „Greenprint to Win“, unikatne geografske raznovrsnosti i bogatog portfolija premium brendova, predvođenih brendom Heineken®.

„U 2015. rast svih parametara poslovanja podržan je pojačanim ulaganjem u brendove, održivim inovacijama i ekonomičnim upravljanjem troškovima. Istovremeno, nastavili smo da investiramo u budući razvoj, ulaskom i širenjem na tržišta kao što su Slovenija, Južnoafrička republika, Mjanmar, Obala Slonovače, Istočni Timor, Jamajka i Malezija”, objašnjava van Boksmier.

U objavljenim rezultatima za 2015. godinu, kompanija HEINEKEN ukazuje i na rast obima stope inovacija od 9,2% koje su donele prihod od 1,9 milijardi evra. Konsolidovan obim proizvodnje porastao je za 2,3% u oblastima Severne i Južne Amerike, Azije i Pacifika i u Evropi.
U 2016. HEINEKEN očekuje dalji rast poslovanja, uprkos izazovnom okruženju.