Fairy uručio donacije dvema institucijama

Fairy donacija  - Branka Conic
Fairy donacija

Brend Fairy predao je donacije dečjim institucijama, domu “Moša Pijade” u Beogradu i Dečjem selu “Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici.

Donacija je rezultat prošlogodišnje Fairy slava kampanje, u okviru koje je napravljena najveća torta u Srbiji, kako bi se sakupio novac za dve institucije. Ukupan iznos donacije je 901,860.00 dinara za svaku instituciju, a vredni vaučeri uručeni su tokom Svetosavske proslave.

Kako bi unapredili uslove u dve institucije u Srbiji i ispunili dečje želje, brend Fairy je napravio partnerstvo sa domom “Moša Pijade” iz Beograda i Dečjim selom “Dr Milorad Pavlović” iz Sremske Kamenice i napravio najveću tortu ikada viđenu u Srbiji, kako bi sakupili sredstva za svetliju budućnost štićenika domova. Izgled najveće torte bio je inspirisan dečjim crtežom, a napravljena je po receptu slavnog kuvara sa kanala 24 kitchen, Ljubomira Stanišića. Torta je bila teška 1700 kg, dok je veličina iznosila 9x7 metara.

Najveća torta ikad viđena u Srbiji bila je postavljena u tržnom centru Delta City. U pravljenju ove fascinantne torte učestovalo je 45 ljudi, sastojala se od 10,000 parčića koji su se služili tokom dva dana, za koje su građani prilagali simboličnu donaciju. Fairy je sumu sakupljenu na događaju duplirao i pored toga, dodat je novac iz prodaje – u periodu od 15.novembra do 15. decembra u Merkator objektima (Roda i Idea) bila je aktuelna kampanja “1 pakovanje = 1 donacija” kako bi se sakupio novac za dve dečje institucije. Nakon služenja torte na događaju, sudovi nisu predstavljali problem - Fairy je oprao svih 10,000 tanjira koristeći samo jednu bocu deterdženta. (900ml)

Ovom prilikom, g. Stefan Petrović, direktor kompanije P&G Srbija, izjavio je: “Kada smo dobili radove bili smo dirnuti dečijim željama i bilo je teško odabrati jedan koji će se naći na torti.. Iskreno se nadamo da vas je obradovalo to što smo uradili i inspirisalo da nastavite da želite i postanete dobri ljudi. Napravili smo najveću tortu u Srbiji za vas i zahvaljujući tome danas smo ovde da vam uručimo donaciju. Želim vam da nastavite da sanjajate, budite skromni, hrabri, vredni i verujute da će se lepe stvari dogoditi. Uživajte u slavi.”
Fairy želi da se zahvali svim građanima koji su podržali kampanju i pomogli da se sakupi novac za dom “Moša Pijade” iz Beograda i Dečije selo “Dr Milorad Pavlović” iz Sremske Kamenice.

O kompaniji Procter & Gamble

P&G sa svojim brendovima služi gotovo pet miliona ljudi širom sveta uz jedan od najsnažnijih portfolija proverenih, kvalitetnih, vodećih brendova, uključujući Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks® i Whisper®. P&G zajednica obuhvata delovanje u približno 70 zemalja širom sveta.