Vesti iz trgovine

Ela marketi logoBeogradska kompanija “Delta Maksi” ubrzano širi mrežu na tržištima okolnih zemalja. Od danas je strateški partner trgovinskom preduzeću “Napredak” iz Kotora, poznatom po lancu marketa “Ela”, a posle nedavnog otvaranja prvog “Maksi” supermarketa u Federaciji Bosne i Hercegovine u Jajcu, sutra će se otvoriti prvi prodajni objekat ove kuće u Republici Srpskoj, odnosno Banjaluci.

Prema ugovoru koji će danas potpisati Dragan Filipović, generalni direktor “Delta Maksi” grupe, i izvršni direktor “Napretka” Duško Blečić, “Delta” postaje vlasnik 51 odsto firme “Ela”, u čijem sastavu posluje 13 maloprodajnih objekata “Ela” marketa, od kojih je osam locirano u Boki Kotorskoj. Ostali “Ela” marketi nalaze se u kotorskom starom gradu, Škaljarima, Dobroti, Prčnju, Risnu i na Svetom Stasiji, kao i dva maloprodajna objekta u Radanovićima i Stolivu.

 

Ela market objekat

Inače, kompanija “Delta Maksi” prisutna je na crnogorskom tržištu od novembra 2007. godine i trenutno poseduje tri “Maksi” supermarketa, dva u Podgorici i jedan u Baru, kao i dve “Mini Maksi” prodavnice, u Podgorici i Sutomoru. Početkom oktobra biće otvoren i hipermarket i super “Maksi”, koji se nalaze u okviru šoping mola “Delta siti” u Podgorici. Planirano je dalje širenje trgovače mreže u Crnoj Gori. Do sada je na ovo tržište uloženo 43 miliona evra, a svakako najznačajnija investicija jeste izgradnja šoping mola.
“Delta” planira značajne investicije i na tržištu BiH. U tamošnju maloprodajnu mrežu, preuzimanjem trgovinskog lanca “Tropik”, do sada je uloženo 35 miliona evra.

Izvor: Novosti