Vesti iz trgovine

Nenad BozovicOd decembra ove godine, finska kompanija Lindstrom preuzela je usluge najma i održavanja staza lokalne kompanije iz Beograda, Profi Cleaning Management, proširujući time svoje poslovanje u pružanju usluga korporativnim klijentima u Srbiji.

„Veoma smo uzbuđeni zbog nove akvizicije koja za nas predstavlja još jedan ključni događaj na tržištu Srbije na kom vidimo veliki potencijal. Kao deo naše strategije rasta, nova akvizicija će nam pomoći da dodatno ojačamo poziciju na tržištu“, izjavio je Nenad Božović, generalni direktor Lindstrom Srbija.“

Rast potražnje klijenata za profesionalnim tekstilnim uslugama

„Samo godinu dana od dolaska na tržište Srbije, Lindstrom je ostvario izvanredne rezultate sa trenutno više od 800 klijenata na 1300 lokacija širom zemlje. Budući da smo svesni rastuće potražnje klijenata za profesionalnim tekstilnim uslugama, očekivani rast za predstojeće godine je takođe visok“, istakao je Božović.

Lindstrom usluge iznajmljivanja i održavanja staza klijentima olakšavaju održavanje prostorija čistim uz znatnu uštedu vremena i novca. Pored svoje efikasnosti u zaustavljanju prljavštine i vlage, staze su ujedno i značajan faktor bezbednosti u objektima jer odgovarajuća staza na određenom mestu može sprečiti klizanje. Lindstrom usluga podrazumeva iznajmljivanje staza, njihovo održavanje i pravilno odlaganje.

„Zahvaljujući našoj usluzi, klijentima su uvek na raspolaganju odgovarajuće staze u zavisnosti od njihovih potreba. Usluga staza podrazumeva i odgovorno poslovanje, s obzirom na to da se staze odlažu na održiv način ili se, ukoliko je to moguće, ponovo upotrebljavaju“, dodao je Božović.

Sa servisnim centrom u Beogradu, Lindstrom zapošljava 17 ljudi u Srbiji, opslužujući klijente širom zemlje. Grupacija Lindstrom pruža usluge iznajmljivanja i održavanja staza u 15 evropskih zemalja, dok usluge iznajmljivanja i održavanja uniformi pruža u 24 zemlje širom Evrope i Azije. Ostvareni promet grupacije u 2014. godini iznosio je 301 milion evra